Biamin Mystinenmyy on astutettu 5.-6.6.2019 uroksella

CHILIHUNTERS SPRINGWAVE "Peto"

Omistajan mietteitä Pedosta............

"Chilihunters Springwave,

kotoisasti Peto on minun seitsemäs noutajani. Peto on ollut aivan ihana koiranpoikanen koko ajan, äärettömän helposti oppiva poika niin hyvässä kun pahassakin. Oppi asioita pienenä liiankin sukkelaan että on pitänyt miettiä koko ajan mitä opettaa koiralle. Esimerkkinä mm. opetin pentuna ruuan avulla sivulle tulemista, se kerran hyppäsi vierelle enkä sen kummoisemmin ajatellutasiaan, kehuin kun tuli sivulle nopeasti. No… mitä koira teki seuraavana päivänä kun pyysin sivulle, hyppäsi ja tuli sivulle. Yhden kerran jälkeen oli opittu tapa… sitä sitten korjattiin ja kaikki sujui hyvin.

Piti tosiaan miettiä treeneiss mitä teen ja miten. Äärettömän helppo koira. Pahojaan Peto kotona ei juurikaan ole tehnyt, joku verho ei miellyttänyt kai värinsä puolesta, se revittiin alasjoka päivä jolloin totesin että koirahuoneessa ei pidetä verhoja lainkaan.Muutama maton kulma mutta ne joutikin vaihtaa uusiin.

Suoritettiin noutajien taipumuskoe reilu vuoden ikäisenä ja
samana vuonna 15 kk ikäisenä näyttelyssä saaden EH/1. Hyvä rotunsa edustaja.


Kun pedolla oli ikää 18 kk, käytin sen MH-luonnekuvauksessa, saaden erinomaisen arvostelun, ei tuntunut
haittaavan äänet eikä haamut. Mielenkiintoisia havaintoja koirasta jossa se
aika omillaan.

Talvilajiksi muodostui TOKO johon itse upposin kun tuntui niin kivalta. Suoritettiin alokasluokka neljällä
startilla, saaden kolme ykköstä. Oikein mukava laji ja koiralla oli kivaa.
Katsotaan riittäkö aika jatkaa TOKOn avoimeen luokkaan.


Syksyllä -17 kokeiltiin WT koetta ja yllätyksenä ALO 1/ 94p. Luonnetesti suoritettiin heti kun ikä riitti eli 5.5.18 pistein 186.


Vuonna -18 keskityttiin sitten noutajien metsästyskokeen alokasluokkaan. Oli itsellään varma olo kun käytin aikaa paljon peruskoulutukseen aikaa. Saavutettiin toisessa alokasluokan startissa ykköstulos ja saaden Pohjois-Karjalan parhaalle koirakolle jaettava Erä-Saran tuoppi joka tuntui enemmän kun hyvältä. Saatiin kesän aikana lisäksi yksi 0 tulos ja 2 ykköstulosta.

Pedon kanssa olimme heti ensimmäisenä syksynä sorsanaloituksessa tekemässä jälkihakua, ikää 5kk. Kiva oli kun sai muutaman noudon.


Peto on ollut hyvin luontainen metsästyskoira, vähän niin kuin isänsä (joka on myös minulla).
Seuraavana syksynä Peto pääsi mukaan kyyhkyn aloitukseen ja täysi touhu päällä. Kaikki riistat on ottanut mitä vastaan on tullut, hyvin spontaanit ylösotot sekä hyvä ote riistasta. Malttaa olla passissa hiljaa ja rauhoittuu odottamaan noutoja. Tykkään tästä koirasta todella paljon, kotona ei turhia höyryile ja on todella huomaton. On reissannut pennusta asti joka paikassa ja ei tunnu stressaavan juurikaan mistään. On yhtä äänetön kuin isänsä… meillä ei haukuta edes ovikelloa."


Taija Varis